
حدود یکسال است که نبش بولوار شهیدفلاحی و بولوار فاطمیه، روزبازاری برپاست که مشتریهای بسیاری دارد. این بازار هرروز از ساعت۹ صبح تا پاسی از شب فعال است و سی نانآور محله لشکر، محصولاتشان را در این بازار محلی عرضه میکنند.
در این بازار، زیورآلات، دستسازههای پشمی و کاموایی، محصولات چوبی و پارچهای و لباس، اقلام خوراکی مانند ترشیجات، تنقلات و آجیل و خشکبار و میوه و سبزیجات به فروش میرسد و، چون قیمت محصولات و کیفیتشان بسیار مناسب است، معمولا مشتری از اینجا دست خالی بیرون نمیرود.
وقتی قبل از عید سال۱۴۰۳ این بازار محلی پاگرفت، کمترکسی از اهالی فکرش را میکرد که این بازار دوام داشته باشد و بودنش سهماهسه ماه تمدید شود.
مهدی زحمتکش در این بازار دو غرفه دارد که یکی ایستگاه خوشمزه بازار است؛ لواشک، ترشک و ترشی و شوری و زیتون پرورده. مهدیآقا میگوید محصولاتش کار دست بانوان خانهدار و سرپرست خانوار است که در کارشان خبره هستند.
غرفه دیگر مهدیآقا، کارهای دستساز چرمی است که آن هم کار دست بانوان هنرمند در کارگاههای حاشیه شهر است؛ «این کیف چرمی را میبینی، قیمتش ۲ میلیون تومان است. هرجایی در بازار چرم مشهد این کیف را کمتر از ۳ میلیون به شما دادند، پیش من جایزه دارید.»
او دلیل قیمت مناسب محصولاتش را اینطور توضیح میدهد: در این بازار، اجاره غرفهها منصفانه است. علاوهبراین ما پول پیش نمیدهیم. الان یک مغازه کوچک در قاسمآباد بین ۱۵۰ تا ۲۰۰میلیون تومان پول رهن میگیرند که دست ما در اینزمینه جلو است.
میوهفروشی سر خیابان، سیبزمینی را کیلویی ۶۰ هزارتومان میفروشد اما اینجا خیلی ارزانتر است
کمی آن طرفتر، غرفه میوه و ترهبار است. روی جعبه سیبزمینیها بزرگ نوشته است: «کیلویی ۴۰تومان».
فاطمه ضیایی که خانهاش در فاطمیه۴ است، از قیمت مناسب اقلام در این بازار تعریف میکند و میگوید: میوهفروشی سر خیابان، سیبزمینی را کیلویی ۶۰ هزارتومان میفروشد. اینجا خیلی ارزانتر است؛ پیاز و گوجهفرنگی نیز همینطور.
غرفه زیورآلات هم شلوغ است. تکتم فکور پنجسال است که کار جواهرسازی را آموزش دیده و مادر چهارفرزند دختر و پسر است.
او میگوید: در سالهایی که به این هنر مشغولم، سعی میکنم در کارهایم ظرافت و خلاقیت را به کار بگیرم تا کارهای هنریام در بازار خاص باشد و فکر میکنم موفق هم بودهام؛ چون در این مدت، کارهایم خوب به فروش میرسد.
هدف از برپایی بازارچه این است که دغدغه اشتغال را از دوش برخی از خانوادهها بردارد و بتواند به اقتصاد خانوادهها کمک کند و از طرف دیگر، کالای باکیفیت دست مشتری بدهد.
سعید خداشناس، مسئول این روزبازار محلی، میگوید: یکی از خوبیهای این بازار، داشتن نگهبان ۲۴ ساعته است و فروشندهها با آرامشخاطر میتوانند محصولاتشان را در این بازارچه بفروشند و نگران گمشدن وسایلشان نباشند؛ چون از حق میزی که هر فرد پرداخت میکند، نگهبانی برای این بازارچه درنظر گرفته شده که از ۹ شب تا ۹ صبح مراقب وسایل فروشندگان است و لازم نیست فروشندگان هرروز محصولاتشان را با خود حمل کنند.
او ادامه میدهد: بهدنبال تمدید مدت بازار هستیم. استقبال اهالی خوب بوده است و حتی از محلات مجاور مشتری داریم. علاوهبراین، فروشندگان هم از فروش خود راضی هستند.
* این گزارش چهارشنبه ۱۵ اسفندماه ۱۴۰۳ در شماره ۶۰۹ شهرآرامحله منطقه ۹ و ۱۰ چاپ شده است.